Refaelov regisseert Club naar zesde zege op rij

Bekijk het verslag vanaf 1:35

Club Brugge zet zijn winstreeks voort. Na vijf opeenvolgende zeges reeg het nu ook KV Oostende aan zijn degen: het werd 0-2 in het Albertpark. In de stand klimt blauw-zwart terug naar de leidersplaats. 

Club had in de eerste helft overwicht en creëerde ook de beste kansen. De Bock en Vanaken kaatsten snel tot bij Diaby, maar die worstelde in de openingsfase met de bal en trapte van dichtbij naast. Na twintig minuten werd Engels helemaal vrij gelaten bij een hoekschop, maar de Club-verdediger kon zijn kopbal niet kadreren. Tien minuten voor de rust scoorde Club Brugge dan toch. Izquierdo sprintte naar de achterlijn en legde fijntjes terug tot bij Refaelov, die de 0-1 maar moest binnentikken. Rozehnal kreeg vlak voor de pauze nog de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar knalde van dichtbij huizenhoog over. 

KV Oostende toonde in de tweede helft een ander gezicht. Het ontsnapt eerst nog wel aan de 0-2 - Biebauw redde van dichtbij een poging van Izquierdo met de knie - maar creëerde nadien een karrenvracht aan kansen. Het kon evenwel niet scoren. Canesin stak de bal voorlangs, Musona kopte van dichtbij over en Milic knikte naast. Een kwartier voor tijd kreeg het dan een koude douche. Club tikte eenvoudig doorheen de rode defensie, Refaelov legde terug tot bij Vanaken die het tweede Brugse doelpunt eenvoudig binnentikte. In de stand hijst Club zich zo opnieuw naast AA Gent, al is het vanwege een groter aantal winstmatchen wel leider. KV Oostende blijft vierde, maar voelt wel de hete adem van KRC Genk in de nek.

 

6722 keer bekeken