Genk scoort 6 keer en doet gouden zaak

Bekijk de samenvatting vanaf 12'33".

Genk en Waasland-Beveren mochten de voetbalzaterdag van speeldag 26 afsluiten. Genk stond voorlopig op een vijfde plaats en voelde de hete adem van Charleroi dat eerder op de avond op gelijke hoogte kwam na een gelijkspel tegen Kortrijk. Beveren moest in Genk op zoek naar de eerste overwinning van het nieuwe jaar. Siebe Schrijvers mocht in actie komen tegen zijn moederclub en scoorde al drie keer in zijn laatste vier wedstrijden.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Leon Bailey zette hard voor maar zowel Karelis als Buffel sloegen er niet in om de bal binnen te tikken. Amper een minuut later maakte Karelis de misser al goed. De Griekse spits scoorde zijn tweede omhaal van het seizoen: 1-0. Beveren kon niet veel later scoren via een hoekschop. Het zwakke schot van Milosevic kwam voor de voeten van Gano die zonder twijfelen binnen schoot: 1-1. Na het doelpunt kwam Waasland-Beveren er voetballend beter uit maar bleven de kansen schaars. Enkel een schot van Moulin belandde na een knappe combinatie tegen de lat. De Beverse hoop kreeg een deuk na een penaltyfout van Buatu op Karelis. Neeskens Kebano zette de strafschop om: 2-1. Meteen daarna zette Bailey zich door en kon hij aanleggen van ver. Zijn schot belandde enig mooi in de verre hoek: 3-1. De Genkse storm ging nog niet liggen. Kebano gaf een perfecte voorzet voor Karelis. De aanvaller kon zo eens tonen dat hij wel degelijk ook makkelijke doelpunten kan scoren: 4-1 na een halfuur spelen. Het vijfde Genkse doelpunt wou maar niet vallen. Zo was er een grote kans voor Bailey en viel een afgeweken schot van Pozzuelo nog bijna in doel.

In de tweede helft bleef Genk baas maar was er minder gevaar. Na een lange periode zonder dreiging kon Karelis plots alleen op Henkinet afgaan. Hij kruiste zijn schot maar dat belandde tegen de paal. Een kwartier voor tijd zonderde Pozuelo kapitein Thomas Buffel heel erg knap af. Hij zorgde ervoor dat de Genkse fans nog een keer konden juichen door het balletje binnen te stiften: 5-1. Vijf minuten voor het einde verloor de Beverse verdediging de kopbalsterke Kabasele uit het oog. De verdediger kopte simpel de 6-1 binnen.

Racing Genk deed zo een uitstekende zaak. Charleroi bleef hangen met een gelijkspel en Zulte Waregem ging onderuit bij Anderlecht waardoor de weg naar Play-off I open ligt.