Doelpuntenkermis aan Den Dreef

Bekijk de samenvatting vanaf 23'34".

Na een waar spektakelstuk speelden Oud-Heverlee Leuven en Lokeren zaterdagavond 3-3 gelijk. De thuisploeg moest constant in de achtervolging, maar sleepte er uiteindelijk nog een verdiend gelijkspel uit.

De thuisploeg begon met vele enthousiasme aan de wedstrijd, maar het warend de bezoekers uit Lokeren die na een corner op voorsprong kwamen. Ingason mocht de bal van dichtbij binnen tikken toen doelman Riou de bal in zijn handen duwde. OHL was even aangedaan, maar met de rust in zicht begon het opnieuw zijn draai te vinden.

In de tweede helft kreeg OHL weliswaar meteen een koude douche over zich heen. Na een snel genomen vrije trap kon Odoi de 0-2 voorbij Riou plaatsen. In de 55ste minuut kreeg OHL dan toch het doelpunt dat het verdiende. Verdediger Kanu kopte de aansluitingstreffer binnen en het geloof groeide opnieuw bij de Leuvenaars. Twintig minuten voor tijd kon de wedstrijd opnieuw beginnen toen Ojo de 2-2 maakte. Zijn eerste doelpunt in drie jaar in Eerste Klasse. De vreugde was van korte duur bij OHL, want nog geen twee minuten later stond Lokeren opnieuw voor. Voor de derde keer viel het doelpunt van Lokeren na een stilstaande fase, Miric scoorde de 2-3. Leuven gaf niet op en tien minuten voor tijd lokte Ojo een penalty uit. Bostock zette zich achter de bal en met een heerlijke panenka maakte hij er 3-3 van. Denis Odoi kreeg nog rood in de slotminuten. Een spektalrijke wedstrijd eindigt zo met een punt voor beide ploegen.

OHL loopt weer een puntje uit op de twee laatsten in de stand, Westerlo en Moeskroen. Lokeren blijft op een comfortabele elfde plaats staan.

1098 keer bekeken