RSCA wint overtuigend van Essevee

Bekijk de samenvatting vanaf 2'08".

Anderlecht heeft in het eigen Constant Vanden Stockstadion Zulte Waregem opzij gezet met 3-0. Acheampong bracht de thuisploeg na 28 minuten op voorsprong, Alexander Büttner verdubbelde de score na de rust en Matias Suarez maakte er in het slot van de wedstrijd nog 3-0 van. Zulte Waregem verliest opnieuw belangrijke punten in de strijd om play-off 1.

Voor de wedstrijd applaudisseerde het hele Constant Vanden Stockstadion een minuut lang voor de veel te vroeg overleden Dominique D’Onofrio. Na het eerbetoon nam Anderlecht de wedstrijd meteen in handen. Onder meer Najar en Praet kregen een goede kans op het openingsdoelpunt. Zulte Waregem bakte er aanvallend weinig van en kwam na 28 minuten ook op achterstand. Najar zette een mooie doorsteekpas van Badji in een tijd voor en de vrijstaande Acheampong kon de 1-0 binnen tikken. In het slot van de eerste helft kreeg Mbaye Leye nog een reuzekans op de gelijkmaker, maar de aanvoerder van Essevee kreeg de bal niet in een leeg doel.

Na de rust zaten de bezoekers beter in de macht, maar het ontbrak hen aan echte doelkansen. Anderlecht was eerst gevaarlijk via een vrije trap van Defour, maar die eindigde op de paal. Even later mocht Büttner het proberen van aan de andere kant van doelman Steppe. Zijn poging week af op de muur en verdween in doel. Het eerste doelpunt voor de Nederlander in het shirt van RSCA.

De thuisploeg speelde de wedstrijd nadien controlerend uit en breidde de voorsprong in het slot van de match zelfs nog uit. Matias Suarez maakte er 3-0 van. Anderlecht pakt zo na een goede wedstrijd ook de drie punten. Het blijft derde in het klassement met 51 punten, Zulte Waregem verliest kostbare punten in de strijd om play-off 1.

5950 keer bekeken