Charleroi en Kortrijk delen de punten

Charleroi heeft in de strijd om play-off 1 dure punten laten liggen tegen Kortrijk, het werd 1-1. Op het kwartier kopte Dessoleil de Zebra’s op voorsprong, maar Xavier Mercier zorgde voor het allereerste punt van coach Karim Belhocine.

Al van bij het begin van de wedstrijd zette Charleroi hoog druk. Kortrijk had moeite om eruit te komen, maar tot kansen kwamen de Zebra’s niet. Op het kwartier werd de druk van Charleroi toch beloond. Op een vrije trap verkeek Kortrijk-doelman Keet zich en kopte Dorian Dessoleil binnen: 1-0.

In het begin van de tweede helft had Kortrijk het balbezit, maar ze deden er veel te weinig mee. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam het evenwicht terug. Rolland pakte de bal vol op de slof, maar het schot spatte uiteen op de lat. Tien minuten voor het einde kopte de ingevallen Xavier Mercier de 1-1 binnen. Kortrijkzaan Samuel Gigot pakte kort nadien zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. In de slotfase kreeg David Pollet de uitgelezen kans om Charleroi de drie punten te bezorgen, maar zijn schot was te zwak.

Beide ploegen schieten weinig op met een punt. Charleroi blijft voorlopig zesde met één punt voorsprong op Zulte Waregem dat op bezoek gaat bij Anderlecht. Kortrijk staat negende. 

1005 keer bekeken