Broos bondscoach van Kameroen

Hugo Broos (63) is de nieuwe bondscoach van Kameroen. Het nieuws raakte bekend via Twitter, waar foto’s van zijn ondertekend contract werden gelekt. Hij betreft een verbintenis van twee jaar.

De ex-coach van onder meer Club Brugge, Anderlecht en KRC Genk krijgt dus voor het eerst een land onder zijn hoede. Hij won als coach drie titels in België, twee met Club en één met Anderlecht. Met blauw-zwart won hij ook tweemaal de beker. De viervoudige coach van het jaar was het laatste jaar werkloos, maar was eerder al actief in Afrika. Zo was hij bij Al Jazira (in de Verenigde Arabische Emirates) de assistent van Frank Vercauteren en trainde hij in Algerije JS Kabylie en NA Hussein Day. 

Met Kameroen krijgt hij dus voor het eerst een land onder zijn hoede. Sven Vandenbroeck, die vorig seizoen nog hulpcoach was bij OH Leuven, wordt zijn assistent. Hij wordt bij 'de Ontembare Leeuwen' de opvolger van de Duitser Volker Finke, wiens WK in 2014 op een fiasco uitdraaide. De eerste taak van Broos is de kwalificatie voor de Afrika Cup. Kameroen zit in de groep met Gambia, Mauretanië en Zuid-Afrika.

366 keer gelezen