Gudjohnsen nog twee jaar naar Molde

Eidur Gudjohnsen (37) breit met oog op het EK in Frankrijk nog twee seizoenen aan zijn indrukwekkende carrière vast. De Ijslandse aanvaller kiest voor een avontuur bij het Noorse Molde FK, waar hij een contract tot 2018 tekent.

De voormalige aanvaller van Cercle en Club Brugge wil in juni koste wat kost deel uitmaken van de Ijslandse EK-selectie. “Uiteraard, want dit zijn opwindende tijden voor Ijsland. Al is dit niet de enige reden waarom ik voor Molde teken. Ik hoorde veel goede dingen over de club en hou er nog steeds van om op het veld te staan”, klinkt het. De Scandinaviërs maken in Frankrijk hun debuut op een landentornooi.

Gudjohnsen kwam 84 keer uit voor het Ijslandse nationale elftal en is met 25 doelpunten ook all-time topschutter. Tijdens de EK-voorronde kwam hij slechts drie keer in actie en scoorde hij slechts één doelpunt. Met Molde is Gudjohnsen al aan zijn vijftiende club in zijn carrière toe. Hij kwam onder meer uit voor topclubs als Chelsea en Barcelona, maar droeg ook het shirt van Tottenham,  Bolton, Monaco, PSV en AEK Athene.

In 2012 stuntte Cercle Brugge door de Ijslander naar België te halen. Een seizoen later trok hij naar stadsrivaal Club, waar hij in 48 matchen 7 keer raak trof.

215 keer gelezen