'Wolfman' sterft aan hartaanval

Trifon Ivanov, de voormalige Bulgaarse cultvoetballer, is op 50-jarige leeftijd overleden. Volgens de Bulgaarse voetbalfederatie werd een hartaanval hem fataal.

De centrale verdediger was één van de steunpilaren van het Bulgaarse elftal dat in 1994 vierde werd op het WK in de Verenigde Staten. Ivanov maakte toen deel uit van de succesgeneratie waar ook Yordan Letchkov, Emil Kostadinov en ook Hristo Stoichkov toe behoorden. Ivanov verzamelde 76 caps en scoorde zes keer voor Bulgarije.

Op clubniveau won hij in eigen land drie titels met CSKA Sofia. Midden jaren negentig verliet hij Oost-Europa om bij Betis en Neuchâtel te gaan voetballen. In 1995 werd hij kampioen met Rapid Wenen en haalde hij de finale van de Beker der Bekerwinnaars (die uiteindelijk werd verloren van Paris Saint-Germain).

Omdat hij bij Rapid als disciplinaire straf bij de amateurs in vierde klasse moest gaan voetballen, zorgde Ivanov voor een kleine rel door naar stadsrivaal Austria Wien te trekken. Omwille van zijn uiterlijk – een weelderige haardos en opvallende baard – kreeg hij de bijnaam ‘Wolfman’.

566 keer gelezen