Rellen tussen fans Antwerp en Beerschot

In Antwerpen is het vrijdagavond tot confrontaties gekomen tussen vermoedelijke supporters van de voetbalploegen Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Dat werd vernomen bij de Antwerpse politie. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden.

"Rond 21.30 uur zijn in de buurt van het stadion van Antwerp in Deurne vermoedelijke supporters van Wilrijk-Beerschot een café binnengewandeld en hebben daar tumult veroorzaakt. Daarbij viel een gewonde, die overgebracht werd naar het ziekenhuis", aldus de politiewoordvoerder. Omdat er een wedstrijd van Antwerp bezig was in het Bosuilstadion, was er wel wat politie op de been, en kon die snel ter plaatse komen.

Na het voorval in Deurne trok een groep Antwerp-supporters richting Wilrijk, vermoedelijk voor represailles. "We hebben zoveel mogelijk geprobeerd te anticiperen, waardoor we een harde confrontatie hebben kunnen vermijden", klinkt het nog bij de politie. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden.

Twee weken geleden werd een Antwerp-supporter aangevallen door een groep mannen, volgens hem Beerschotsupporters, omdat hij een Antwerp-sjaal droeg. Sindsdien is de spanning tussen de supporters van beide ploegen te snijden. Volgens Gazet van Antwerpen werd uitgerekend vrijdagavond, tijdens de wedstrijd Antwerp-Seraing, een collecte gehouden voor het slachtoffer.

"Stadionverbod voor schuldigen"
De twee voetbalclubs keuren het geweld tussen hun supporters af, ook al speelden de incidenten zich buiten het stadion af. Vorige week nog namen ze samen een filmpje op tegen supportersgeweld. De schuldigen moeten een stadionverbod krijgen, vinden ze.

1041 keer bekeken