Lukaku: "Heb reële kans om naar EK te gaan"

Jordan Lukaku was vrijdag te gast in Stadion. De linksback van KV Oostende sprak over de topper van zondag tegen Club Brugge en zijn kansen op het EK in Frankrijk.

Aan vertrouwen is er bij KV Oostende geen gebrek. “We hebben het nodige vertrouwen getankt met onze overwinning tegen Lokeren. En voor een match tegen Club Brugge hebben we niet meteen extra motivatie nodig.”

Indien KV Oostende play-off 1 haalt behoort Europees voetbal uiteraard ook tot de mogelijkheden. “Als KV Oostende Europees speelt, weet ik niet of ik er nog bij zal zijn. Maar ik wil nu zo hoog mogelijk eindigen.

EK in Frankrijk

Veel opties op de linksachterpositie heeft bondscoach Marc Wilmots niet. Logischerwijs behoort de jongste van de familie Lukaku tot een van de mogelijkheden. Maar ook van Laurens De Bock (Club Brugge), Sébastien Pocognoli (West Bromwich Albion) en Jelle Van Damme (LA Galaxy) zijn opties. “Ik denk dat de kans reëel is dat ik erbij kan zijn. Alles zal afhangen van mijn prestaties. Als we de play-offs halen zijn mijn kansen groter.”

Toch blijft Lukaku nuchter: “Ik kan niet zeggen dat ik beter ben dan die jongens, maar ik denk wel dat ik voldoende kwaliteiten heb om met hun de concurrentie aan te gaan. Laurens en ik hebben meer kans, want Van Damme is in de VS gaan voetballen en Pocognoli speelt niet bij West Brom.”

Zondag kan Lukaku meteen de confrontatie met De Bock aangaan. “Misschien is er dan met De Bock al een kleine wedstrijd in een wedstrijd. Het zou alleszins fantastisch zijn om samen met Romelu een EK te spelen. Vroeger keken we altijd naar WK’s en EK’s samen. Om er nu eentje samen te spelen, daar zou ik geen woorden voor hebben.”