Boussoufa zet Gent op weg naar zege

Gent heeft de drie punten thuis gehouden tegen Moeskroen, het werd 2-0. Uitgerekend Mbark Boussoufa opende de score in de slotfase en bevrijdde de Buffalo’s in een gesloten wedstrijd. Milicevic maakte er nog 2-0 van. Op die manier pakt Gent voorlopig de leidersplaats over van Club Brugge dat zondag op bezoek gaat bij Oostende.

Van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat AA Gent het tegen een Henegouwse muur zou moeten opnemen. Moeskroen begon aan de wedstrijd zonder echte spits, omdat Mulic, Coulibaly en Scepovic out waren voor deze match, en dus koos het voor een defensieve speelstijl. De Buffalo’s vonden maar moeilijk een gaatje in de rode muur en zagen op het half uur Moses Simon uitvallen.

Mbark Boussoufa maakte zo sneller dan gepland zijn rentree in het shirt van AA Gent. Zijn invalbeurt leek Gent meteen te inspireren. De grootste kans voor rust was er een van Depoitre. Zijn harde kopbal eindigde op de lat.

Na de rust stak Moeskroen wat meer aanvalslust in zijn spel. De bezoekers creëerden enkele goede kansen. Een afstandsschot van Vaccaro werd door Sels uit doel gehouden en een poging van Gent-huurling Oussalah ging maar net naast. 

Nadien namen de Buffalo’s de wedstrijd opnieuw in handen, maar het was wachten op het openingsdoelpunt tot in de slotfase van de wedstrijd. Boussoufa nam in minuut 85 een hoekschop lekker op de slof en knalde AA Gent op voorsprong. In de toegevoegde tijd maakte Milicevic er nog 2-0 van met een knappe vrije trap.

13292 keer bekeken