Klopp over Benteke: "Positieve signalen"

Christian Benteke keert zondag voor het eerst terug naar zijn ex-club Aston Villa. De Rode Duivel moet de laatste tijd heel wat kritiek slikken en Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft zich deze week over hem ontfermd als coach en als persoon.

In de verloren wedstrijd tegen West Ham eerder deze week zag Klopp wel al verbetering. “Ik heb tijdens die wedstrijd enkele positieve signalen opgevangen”, zegt de coach op de persconferentie voor de match tegen Aston Villa van komende zondag. “Het is niet de gemakkelijkste periode uit zijn carrière, maar de vechtlust en het aantal kansen dat hij creëert is positief. Indien hij geen kansen zou gekregen hebben, dan zou het een groter probleem zijn."

Klopp nuanceert het verhaal wel en beseft dat de media-aandacht de situatie niet vergemakkelijkt. “Alles wat wij doen is het middelpunt van de belangstelling en je kan jezelf dus niet verstoppen. Zo is de situatie nu eenmaal”, zegt de Duitser.

Het laatste doelpunt van Benteke dateert van 30 december vorig jaar en de laatste tijd krijgt hij heel wat kritiek door enkele opvallende gemiste kansen. Op Valentijnsdag keert de aanvaller terug naar de club die hij vorig jaar in z’n eentje in de Premier League hield. Een uitgelezen kans om de liefde tussen hem en de goal opnieuw op rails te krijgen.

180 keer bekeken