Club als leider naar West-Vlaamse derby

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie staat Club Brugge voor de tweede keer dit seizoen op kop in de Jupiler Pro League. KV Oostende – Club Brugge is dan ook de topaffiche van de 26e speeldag. In de strijd om play-off 1 gaat Francky Dury op bezoek bij Anderlecht.    

Vrijdag

De Buffalo’s openen deze speeldag thuis tegen Moeskroen. Na de pijnlijke twee opeenvolgende nederlagen tegen Club Brugge vorige week, moet de regerende landskampioen op zoek naar de drie punten tegen de voorlaatste in de stand. Bij Gent zit Mbark Boussoufa voor het eerst sinds zijn terugkeer naar de Arteveldestad in de selectie, Moeskroen moet het doen zonder de geschorste Mulic en Coulibaly.

  • KAA Gent - Moeskroen, 20u30

Zaterdag

De topper van zaterdag vindt plaats in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht ontvangt met Zulte Waregem een kandidaat voor play off 1. De laatste keer dat Waregem kon winnen in Brussel dateert van februari 2013, het jaar waarin ze vice-kampioen werden. De mannen van Besnik Hasi toonden vorige week een goede mentaliteit op KV Mechelen, maar speelden 2-2 gelijk. Het is dus het moment voor paars-wit om die mentaliteit te koppelen aan kwaliteit en zo proberen de drie punten thuis te houden.

Na het ontslag van coach Johan Walem, staat Karim Belhocine voor het eerst aan het hoofd van KV Kortrijk. KVK kon maar één van zijn afgelopen vijf wedstrijden winnen en is na een 4 op 24 weggezakt in het klassement. Het staat op zes punten van de degradatiezone.

De mannen van Emilio Ferrera krijgen om 20u Lokeren op bezoek. Waasland-Beveren trekt naar Genk.

  • Charleroi – KV Kortrijk, 18u
  • OH Leuven – Lokeren, 20u
  • Anderlecht - Zulte Waregem, 20u
  • KRC Genk – Waasland-Beveren, 20u30

Zondag

De topper van de 26e speeldag is de West-Vlaamse derby tussen KV Oostende en Club Brugge. KVO zit in een dipje en kon vorige week voor het eerst in vijf wedstrijden winnen. Op bezoek bij Lokeren won het weireldploegsje van Marc Coucke met 0-1. De Kustboys konden in de competitie wel nog nooit winnen van Club. De mannen van Michel Preud’homme verkeren in bloedvorm. Ze wonnen twee keer in een week tijd van Gent en zijn gedeeld leider.

Standard moet naar hekkensluiter Westerlo. Sint-Truiden en KV Mechelen sluiten de speeldag af om om 20u. 

  • KV Oostende – Club Brugge, 14u30
  • Westerlo – Standard, 18u
  • Sint-Truiden – KV Mechelen, 20u
484 keer gelezen