UEFA vergeet 'trouwe' fans bij EK-tickets

Heeft u tickets kunnen bemachtigen voor de Rode Duivels op het EK-voetbal? Kraai dan niet te vroeg victorie, want de UEFA heeft een 'kleinigheid' over het hoofd gezien. De organisatie begon vandaag met het verdelen van de tickets voor de Belgische supportersvakken voor de matchen van de Rode Duivels, maar vergat rekening te houden met trouwe supporters van fanclub 1895.

Wie graag een ticket wilde bemachtigen om de Duivels aan te moedigen op het EK, deed er goed aan zich te registreren als lid van de fanclub 1895. Door allerlei wedstrijden, zoals oefenmatchen en vrouwenwedstrijden, bij te wonen, kon je punten verzamelen en klimmen op de rangschikking. Eindigde je hoog in de ranking, dan kreeg je voorrang bij het bestellen van EK-tickets. Maar UEFA heeft dat puntensysteem nu blijkbaar over het hoofd gezien, waardoor sommige trouwe fans minder of geen tickets konden bestellen. Nochtans is daarover een duidelijk akkoord tussen de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de UEFA.

"De KBVB heeft veel inspanningen geleverd om de supporters te betrekken in het verhaal van de Rode Duivels. We hebben ook veel moeite gestoken in het opstellen van de ranglijst", zegt woordvoerder Pierre Cornez. "Het is noch voor de KBVB, noch voor onze trouwe supporters aangenaam dat de UEFA onvoldoende rekening heeft gehouden met onze overeenkomst."

De KBVB heeft intussen contact opgenomen met de UEFA, al wil dat niet zeggen dat tickets alsnog herverdeeld zullen worden. "Supporters die de bevestiging kregen dat ze een wedstrijd kunnen bekijken, hebben misschien ook al hoteltickets en vluchten geboekt. Het is niet evident om een pasklare oplossing te vinden voor dit probleem", besluit Cornez.

 

 

876 keer bekeken