Voetballer ontslagen na seks met 15-jarige

De Engelse voetbalclub Sunderland heeft het contract van de Engelse middenvelder Adam Johnson beëindigd, zo meldde de ploeg vandaag zelf. Het ontslag volgt een dag nadat de 28-jarige Johnson toegaf dat hij seksueel contact heeft gehad met een vijftienjarig meisje.

Johnson bevestigde gisteren voor de rechter in het Britse Bradford dat hij schuldig was aan twee feiten. De middenvelder gaf toe dat hij het meisje via Facebook contacteerde en daarna met haar afsprak, goed wetende dat ze jonger was dan zestien jaar. Na kort overleg met zijn advocaten bekende de voormalige Engelse international ook dat er seksuele handelingen plaatsvonden. De feiten deden zich eind 2014 en begin vorig jaar voor. 

Johnson begon zijn carrière bij Middlesbrough. Vervolgens kwam hij uit voor Manchester City om in 2012 te verhuizen naar Sunderland, waar hij destijds ploegmaat was van Rode Duivel Simon Mignolet. Dit seizoen kwam de middenvelder vier keer in actie. De 28-jarige Engelsman verzamelde sinds 2010 ook twaalf nationale caps.

740 keer gelezen