Belgische bond steunt Infantino

De Koninklijke Belgische voetbalbond steunt de kandidatuur van Gianni Infantino in de voorzittersverkiezingen van de Wereldvoetbalbond FIFA. “Een logische keuze”, zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker in een persbericht.

De Keersmaecker is op 26 februari op het FIFA-congres stemgerechtigd namens de KBVB. "Deze keuze wordt ook ondersteund door Gérard Linard, secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, en het Uitvoerend Comité van de KBVB." Volgens de KBVB is de keuze voor Infantino logisch. "Gianni Infantino heeft als secretaris-generaal van UEFA uitstekend werk verricht en heeft een uitgebreid internationaal netwerk uitgebouwd. Hij is een getalenteerd man waarmee we tot op vandaag altijd een uitstekend contact hebben gehad."

De 45-jarige Zwitser neemt het eind deze maand op tegen sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa van Bahrein, de Fransman Jérôme Champagne, prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale. De 209 federaties die zijn aangesloten bij de FIFA kiezen dan een opvolger voor Sepp Blatter.

Infantino kreeg eerder al de steun van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie en het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA, maar het is nog niet duidelijk of alle 53 leden ook op hem zullen stemmen. De Afrikaanse voetbalfederatie CAF riep al zijn leden op om op sjeik Salman te stemmen, die ook al op de steun van enkele Aziatische landen kan rekenen.

Om FIFA-voorzitter te worden, heeft een kandidaat twee derde van de stemmen nodig. Als er een extra stemronde nodig is, volstaat een gewone meerderheid. 

87 keer gelezen