Boulahrouz zet punt achter profcarrière

Voormalig Nederlands international Khalid Boulahrouz hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 34-jarige verdediger zit sinds zijn vertrek bij Feyenoord afgelopen zomer zonder club en wil nu meer tijd vrijmaken voor zijn familie. “Ook zonder voetbal ben ik een gelukkig mens”, vertelt hij.

Boulahrouz begon zijn profcarrière vijftien jaar geleden bij RKC Waalwijk en droeg daarna het shirt van onder meer Hamburg, Chelsea, Stuttgart, Sporting en Feyenoord. Met Chelsea won hij in 2007 de FA Cup en de League Cup. Met het Nederlandse nationale elftal nam Boulahrouz deel aan de WK’s van 2006 en 2010 en de EK’s van 2008 en 2012. Hij heeft 35 caps achter zijn naam staan.

In juni vorig jaar werd zijn aflopende contract bij Feyenoord niet verlengd. Boulahrouz werd sindsdien gelinkt aan enkele clubs in India en Italië, maar hij ging niet in op hun voorstellen. “Ik denk niet dat ik dit leven nog een jaar had kunnen opbrengen. Ik ben ook niet klaar met het spelletje zelf, maar met het hele leven eromheen. Het reizen, de hotelkamers, alles wat erbij komt kijken.”

143 keer gelezen