Laurent Blanc blijft langer trainer PSG

Laurent Blanc zal ook de volgende twee seizoenen Paris Saint-Germain coachen. De 50-jarige Fransman verlengde deze week zijn contract bij de Franse kampioen tot 30 juni 2018. “Ik hoop met PSG een schitterende ambassadeur van het Franse voetbal te blijven”, vertelt hij op de website van de club.

De voormalige topverdediger, eerder aan de slag als trainer bij Bordeaux (2007-2010) en de Franse nationale ploeg (2010-2012), is heel tevreden met zijn nieuw contract: “Ik bedank de club voor dit teken van vertrouwen. Sinds het begin ben ik vereerd te werken voor zo’n ambitieuze club en ik haal veel voldoening uit het managen van zo’n getalenteerde spelers.”

Het huwelijk van Laurent Blanc en PSG is er een met heel wat succes. Sinds hij in de zomer van 2013 Carlo Ancelotti opvolgde als hoofdcoach van de Franse topclub won Blanc met PSG acht prijzen: twee landstitels, de Coupe de France in 2015, twee keer de Coupe de la Ligue en drie keer de Franse Supercup. Ook dit seizoen stevent Paris Saint-Germain af op een nieuwe landstitel. Met nog dertien speeldagen te gaan, telt de club maar liefst 24 punten meer op eerste achtervolger AS Monaco.

In eigen land is PSG bijna onoverwinnelijk, maar in de Champions League kon de club de hoge verwachtingen nog niet echt inlossen. De voorbije drie jaar waren de kwartfinales het eindstation. Volgende week dinsdag nemen Zlatan Ibrahimovic en co het thuis in de achtste finales van het Kampioenenbal op tegen Chelsea. 

75 keer gelezen