Carvalho (ex-Cercle) verlengt bij Sporting

William Carvalho (ex-Cercle Brugge) verlengt zijn contract bij Sporting Lissabon tot en met het seizoen 2019/2020. Dat maakte de Portugese eersteklasser bekend. In het contract zit ook een opstapclausule van 45 miljoen euro.

De 23-jarige verdedigende middenvelder is een jeugdproduct van Sporting. Tussen begin januari 2012 en medio 2013 speelde hij voor Cercle Brugge, waar hij in totaal 52 wedstrijden speelde en drie doelpunten maakte. Na zijn periode bij Cercle keerde hij terug naar Portugal en knokte hij zich bij Sporting in de basis.

Door zijn sterke prestaties kon Carvalho rekenen op heel wat interesse van Europese topclubs als Manchester United en Arsenal. Sporting speelde daarop in door de in Angola geboren middenvelder een nieuw contract te laten tekenen met een opstapclausule van maar liefst 45 miljoen euro. Zijn marktwaarde bedraagt intussen 26 miljoen euro, waarmee hij de op een na duurste speler in de Portugese liga is. Benfica-winger Nicolas Gaitan is de duurste voetballer in Portugal.

Foto: Twitter/@Sporting_CP

225 keer gelezen