9-jarige Evertonfan maakt goal van de maand

Een mooi gebaar van de Engelse club Everton. De maandelijkse rubriek ‘Goal of the Month’ werd gewonnen door George Shaw, een negenjarige fan van de club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. De jongen lijdt aan parese, een gedeeltelijke verlamming aan één of meerdere ledematen.

Evertonaanvaller Gerard Deulofeu nodigde George uit voor de wedstrijd tussen Everton en Swansea City. Hij deed dat nadat hij een filmpje had gezien van de jongen waarin hij aan het voetballen was in een Spaans truitje van hem. Tijdens de rust mocht George even het veld op en hij beleefde er de tijd van zijn leven.

Om de prijs nog mooier te maken, nodigde de club George uit om op het einde van dit seizoen aanwezig te zijn op het jaarlijkse gala van de club. Hierbij worden allerlei prijzen uitgereikt en daar mag George de trofee overhandigen aan de speler die het mooiste doelpunt maakte van het seizoen.

Met 86% van de stemmen liet de jongen ronkende namen als Barkley, Lennon en Mirallas ver achter zich. Hij mag zich de trotse winnaar noemen van de maand januari.

 
Young Blue George scores at Goodison Park

Here's the moment nine-year-old George, who has cerebral palsy, scored at the Gwladys Street End after being invited to the game by his hero Gerard Deulofeu.

Geplaatst door Everton Football Club op zondag 24 januari 2016

Everton bracht de kleine George telefonisch op de hoogte van zijn gewonnen prijs. Bekijk hieronder zijn reactie.

Foto: evertonfc.com

1151 keer gelezen