Fans Dortmund protesteren met tennisballen

Opvallende beelden dinsdagavond in het bekerduel tussen VfB Stuttgart en Borussia Dortmund. De supporters van de bezoekers protesteerden tegen de hoge ticketprijzen door een lading tennisballen op het veld te gooien. Ze bleven de eerste twintig minuten ook buiten het stadion.

Borussia Dortmund moest op bezoek bij Stuttgart in de kwartfinales van de Duitse beker. Voor de goedkoopste staanplaatsen moesten de bezoekende fans 19,50 euro betalen, voor een zitplaats kostte een ticket 38,50 euro. Veel te duur volgens de supporters van Die Borussen en ze lieten hun ongenoegen ook blijken. Tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleven ze buiten het stadion. Wanneer ze daarna hun plek hadden ingenomen, gooiden ze tennisballen op het veld. 

Borussia Dortmund, verliezend finalist vorig jaar, won de wedstrijd uiteindelijk met 1-3. Doelpunten van Reus, Aubameyang en Mkhitarian.

Liverpool

Afgelopen weekend protesteerden de supporters van de Engelse eersteklasser Liverpool ook al tegen verhoogde ticketprijzen. Tijdens de wedstrijd tussen The Reds en Sunderland verlieten de fans na 77 minuten het stadion. Zij willen geen 77 pond, ongeveer 100 euro, betalen om naar hun club te komen kijken. De supporter uit onderstaande video legt op zijn manier uit waarom.

482 keer gelezen