Europese topclubs steunen Infantino

De Europese topclubs steunen Gianni Infantino in zijn kandidatuur om voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA te worden. Dat meldt de ECA, de belangenvereniging van die Europese top. Na het Uitvoerend Comité van de UEFA en de Franse Voetbalbond, komt er opnieuw steun uit een belangrijke hoek voor Infantino.

De naam van de huidige secretaris-generaal van de UEFA verschijnt steeds vaker om FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de ECA en ex-voorzitter van Bayern München, steunt Infantino openlijk. “We hebben geen stemrecht in die verkiezing, maar we willen toch onze steun uitspreken”, zegt Rummenigge. “We hebben altijd al goed kunnen samenwerken.”

Van de Belgische ploegen zetelen Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, Standard en Racing Genk in de machtige clubassociatie. Op 26 februari beslissen 209 federaties wie de opvolger wordt van Blatter. Infantino neemt het op tegen sjeik Al Khalifa van Bahrein, de Franse Jérôme Champagne, prins Ali van Jordanië en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.

90 keer gelezen