"Het klikte niet tussen Johan en de club"

KV Kortrijk heeft de samenwerking met trainer Johan Walem beëindigd. Dat maakte de West-Vlaamse eersteklasser maandag bekend. “Het klikte niet echt tussen Johan en de club”, zegt voorzitter Joseph Allijns. Assistent-coach Karim Belhocine neemt de taken van Walem over.

De 44-jarige Walem kwam begin dit seizoen aan het roer te staan bij Kortrijk, maar vijf speeldagen voor het einde van de reguliere competitie wordt hij dus de laan uitgestuurd. “Er was te veel frictie binnen de club”, vertelt voorzitter Allijns. “De interne en externe communicatie verliep niet zoals het hoort. Het doet niet af aan de kwaliteiten en aan de mens Johan Walem, maar wij hebben gedacht aan de toekomst van KV Kortrijk.”

In die toekomst is er dus geen plaats meer voor Johan Walem. De supporters van KVK zagen hem liever al enkele weken geleden de club verlaten. “We zijn een familieclub. Supporters, bestuur, spelers, technische staf, dat is een ketting die aan elkaar hangt. Die ketting mag niet gebroken worden en we hadden het gevoel dat het niet echt klikte in de relatie tussen Johan en de club.”

Na 25 speeldagen staat KV Kortrijk tiende in het klassement met 29 punten. Afgelopen weekend kwamen de Kerels thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen hekkensluiter Westerlo. 

 

573 keer bekeken