Aalst naar Sportcomité na racisme fans

Eendracht Aalst moet op 24 februari verschijnen voor het Sportcomité Amateurvoetbal van de Belgische voetbalbond. De derdeklasser moet er zich gaan verantwoorden voor de racistische gezangen aan het adres van de lijnrechter in de gestaakte thuismatch tegen Bornem.

De carnavalsmatch van afgelopen vrijdag tussen Aalst en Bornem was alles behalve een groot feest. Enkele thuissupporters schoffeerden lijnrechter Ben Acha Bilal met racistische geluiden en volgens ref Bram De Clercq kreeg hij ook bier naar zijn hoofd gegooid. De match werd eerst een paar minuten stilgelegd, maar die korte pauze weerhield een klein groepje fans niet. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd en bij een 2-4-stand stapte Ben Acha Bilal uiteindelijk zelf van het veld en de scheidsrechter besliste om het duel definitief stop te zetten.

Eendracht Aalst distantieerde zich van de incidenten: “De club biedt zijn excuses aan en zal via camerabeelden de amokmakers proberen op te sporen.” Het dossier wordt nu overgemaakt aan het Sportcomité Amateurvoetbal van de KBVB, dat de zaak behandelt op 24 februari. Het comité zal dan beslissen of de wedstrijd moet herspeeld worden dan wel of Eendracht Aalst verliest met een forfaitscore. Eendracht Aalst riskeert ook een sanctie en de amokmakers zelf riskeren een stadionverbod. 

Foto: Twitter

253 keer gelezen