Mulic en Jans kennen hun straf

Fejsal Mulic (Moeskroen) en Laurent Jans (Waasland-Beveren) kennen hun straf na hun rode kaart van afgelopen weekend. De twee worden voor respectievelijk twee en één speeldag effectief geschorst. Dat besliste de Geschillencommissie van de KBVB.

In de 0-1-nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Racing Genk pakte Mulic drie minuten nadat hij was ingevallen een rode kaart voor een elleboogstoot aan Kabasele. Scheidsrechter Lardot had het incident niet gezien, maar op aangeven van zijn assistent stuurde hij de Serviër meteen weer van het veld. Het Bondsparket van de KBVB eiste een schorsing van drie speeldagen en een boete van 900 euro. Te zwaar volgens Moeskroen, dat in beroep ging. De Geschillencommissie legt de spits nu een schorsing van drie speeldagen op, waarvan twee effectief, plus een geldboete van 1.200 euro.

In de volgende wedstrijd van Moeskroen, nu vrijdag op het veld van AA Gent, kan trainer Glen De Boeck ook geen beroep doen op Elimane Coulibaly. Hij kreeg zaterdag twee gele kaarten en is één speeldag geschorst.

Voor Laurent Jans van Waasland-Beveren vorderde het Bondsparket een schorsing van twee speeldagen en een boete van 600 euro na zijn stevige tackle op Leandro Trossard. Jans kreeg voor die overtreding meteen rood in de tiende minuut van het duel tegen OH Leuven (2-2). Ook Waasland-Beveren ging in beroep, de Geschillencommissie geeft hem nu een schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief en een boete van 800 euro. Jans mist zo de wedstrijd van nu zaterdag op het veld van Racing Genk. 

375 keer gelezen