AA Gent reageert op vandalisme in Jan Breydel

“KAA Gent distantieert zich met de grootste nadruk van de inbraak met vandalisme gepleegd in het Jan Breydelstadion.” Dat meldt de landskampioen in een officieel statement op de clubwebsite. In de nacht van zaterdag op zondag drongen vandalen het stadion van Club Brugge binnen en besmeurden ze de muren met graffiti, plakten ze stickers van de Buffalo’s op de stoeltjes en ook de doelpalen werden blauw en wit geverfd.

Beide clubs wilden zondag nog niet reageren op de feiten om de kalmte te bewaren voor de sowieso al geladen match tussen Club Brugge en AA Gent. Vandaag doen de Buffalo's dat wel. “Met deze actie werd niet enkel het stadion van de collega’s van Club Brugge en Cercle Brugge besmeurd, maar ook de goede naam van KAA Gent en haar supporters. KAA Gent zal dan ook haar volledige medewerking verlenen aan het identificeren van de daders met het oog op een adequate bestraffing van deze laakbare feiten.”

Club wil geen polemiek starten

Club Brugge laat weten dat de politie in samenwerking met de veiligheidsverantwoordelijken van AA Gent en Club Brugge een onderzoek voert. Blauw-zwart zelf communiceert verder niet over de zaak omdat het geen polemiek wil starten. 

1317 keer bekeken