Oostende pakt driepunter in Lokeren

Bekijk het verslag vanaf 0:20

KV Oostende heeft na een povere prestatie met 0-1 gewonnen op het veld van Lokeren. Een doelpunt van Jali, na buitenspel van Canesin, was genoeg voor de zege. Niemand speelde op niveau, waardoor de wedstrijd ook geen winnaar verdiende. Oostende wint wel voor het eerst in het nieuwe jaar.

In de beginfase was het zoeken voor beide ploegen. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, met veel inzet. Jammer genoeg viel er weinig te noteren in de eerste helft. KVO-spits Akpala testte een eerste keer de vuisten van doelman Verhulst na een kwartier voetballen. Even opschudding als Lokeren een lichte strafschop kreeg voor handspel van Rozehnal. Coelho zette zich achter de bal maar trof de buitenkant van de paal. Typerend voor de wedstrijd, meer kregen we niet te zien na 45 mniuten voetballen.

Veel beterschap kwam er niet na de pauze, zowel Oostende als Lokeren bleven slordig spelen. Veel balverlies aan beide kanten, weinig inspiratie voorin. Twee zeldzame doelpoging voor de bezoekers kwamen er via Musona, een attente Verhulst voorkwam telkens een goal. Bij een derde kans moest de doelman zich toch gewonnen geven, Jali rondde een knappe aanval af na 83’ spelen. Hoewel Canesin in die fase buitenspel stond, mocht Oostende toch juichen op het einde. Het won met het kleinste verschil na een flauwe vertoning op Daknam. KVO pakt na een 2 op 12 dus nog eens de volle buit. 

1347 keer bekeken