Standard geeft drie punten uit handen

Bekijk het verslag vanaf 22:30

Sint-Truiden heeft de opmars van Standard kunnen stoppen. De Kanaries gingen met 1-2 winnen op Sclessin en zo mist Standard de kans om de top zes binnen te komen. STVV doet een gouden zaak en stijgt opnieuw naar de negende plaats.

De eerste helft begon goed voor Standard, de Rouches namen de wedstrijd meteen in handen en na twintig minuten zette uitgerekend Edmilson zijn ex-ploeg op een 1-0 achterstand. Geen vuiltje aan de lucht bij de thuisploeg tot Victor Valdes net voor rust naast een corner greep en Proschwitz met een gelukje de gelijkmaker op het bord zette.

Standard leek ook in de tweede helft nog aangedaan. Op het uur worstelde Goreux met de bal en met zichzelf. Hij duwde de bal in de voeten van alweer Proschwitz en de nieuwe spits maakte meteen zijn tweede van de avond in zijn eerste wedstrijd voor STVV. Naar het einde van de wedstrijd toe kwam Standard nog opzetten. Dossevi trapte van dichtbij op de paal en in de slotminuut had doelman Dutoit nog een goede redding in huis om de Kanaries van winst te verzekeren.

2191 keer bekeken