Club wint opnieuw en wordt leider

Bekijk het verslag vanaf 2:58

Club Brugge heeft de vijfde Slag om Vlaanderen van dit seizoen gewonnen met 1-0. Lior Refaelov bevrijdde Jan Breydel vanop de stip. Blauw-zwart komt zo op kop met evenveel punten als Gent, maar Club won twee wedstrijden meer.

Michel Preud’homme koos voor dezelfde elf als in de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. Bij AA Gent zat Foket op de bank en kwam Rafinha in de ploeg. In een geladen eerste helft koos Club Brugge ervoor om hoog druk te zetten en hadden de Buffalo's moeite daar onderuit te komen. Beide ploegen staken regelmatig de neus aan het venster steken, maar waren niet bepaald gevaarlijk. Bij Club trapten De Bock en Vormer hun poging over, terwijl Dejaeghere aan de overkant vanuit een scherpe hoek in het zijnet schoot. Een paar minuten voor de rust kapte Diaby zich nog vrij in de zestien, maar zijn schot was te zwak.

De tweede helft kreeg hetzelfde spelbeeld: veel duels en een zoekend AA Gent. Iets voor het uur kreeg Club een strafschop nadat Izquierdo in de zestien werd gehaakt door Neto. Refaelov zette de strafschop feilloos om en scoorde zo zijn vierde doelpunt van dit seizoen: 1-0. Gent moest op zoek naar de gelijkmaker, een poging van Asare werd door De Bock van de lijn gehaald. Aan de overkant had de ingevallen Vossen de uitgelezen kans om de 2-0 te maken, maar Selz kwam goed tussen. Club Brugge wint voor de tweede keer deze week van de Buffalo’s met 1-0 en komt zo naast de landskampioen aan de leiding. 

7980 keer bekeken