Charleroi wint in knotsgekke slotfase

Bekijk de samenvatting vanaf 11'40".

In de strijd om play-off 1 heeft Charleroi met 2-3 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. In een knotsgekke slotfase maakte Ndongala de 2-3 in de allerlaatste minuut. De mannen van coach Felice Mazzu pakken hun tiende zege dit seizoen en komen op gelijke hoogte van Waregem.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht zonder echt veel kansen te creëren. Het was wachten tot minuut 25 voor de eerste echte kans en het was meteen prijs. Charleroi-speler Tainmont brak door op links en Pollet tikte de voorzet binnen met de buitenkant van de voet: 0-1.

Zulte Waregem ging op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er na uitglijden van Enes Saglik in zijn eigen zestien meter. Mbaye Leye profiteerde van het foutje om de stand weer op gelijke hoogte te brengen: 1-1 na 36 minuten. Even later kreeg Steve De Ridder de uitgelezen kans om Waregem op voorsprong te brengen, maar hij besloot naast.

De tweede helft startte zoals de eerste tot De Ridder de bal op de volley nam. Doelman Penneteau duwde hem tegen de lat. Toch was het Charleroi die tegen de gang van het spel in een doelpunt kon maken. Na een uittrap van Penneteau, kon Benavente heel gemakkelijk de zestien van Kenny Steppe binnendringen en maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen.

De mannen van Francky Dury deden er alles aan om de stand weer gelijk te maken, maar een kopbal van Dalsgaard werd een metertje voor de lijn afgeblokt. Het was alles of niets voor Waregem en in minuut 90 maakte de ingevallen Mame Thiam de 2-2 met een knap geplaatst schot. Waregem dacht het punt in hadden te houden maar in de extra tijd kopte Ndongala de winnende treffer binnen: 2-3.

Een belangrijke uitoverwinning voor Charleroi dat negen op negen pakt en gedeeld zesde wordt met Zulte Waregem.  

 

2457 keer bekeken