Spectaculaire degradatietopper

Bekijk de samenvatting vanaf 21'31".

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en OH Leuven was er, gezien de stand, eentje om naar uit te kijken. Beide ploegen moesten winnen in deze onvervalste zespuntenmatch om in rustiger vaarwater te komen.  Vooral OH Leuven liet de kans liggen aangezien het tweemaal een voorsprong uit handen gaf met een man meer. 

Coulibaly en Moren stonden duidelijk niet op scherp. Na vijf minuten gaven ze Yohan Croizet een vrijgeleide richting doel. De Fransman twijfelde niet en plaatste de bal netjes voorbij Henkinet: 0-1! Al snel na het doelpunt was er nog meer drama voor de thuisploeg. Jans trapte op de enkels van Trossard en kreeg rechtstreeks rood. OH Leuven benutte het mannetje meer goed en eiste de bal op. Eerst was er Trossard die zich goed vrijmaakte maar hij besloot op de vuisten van Henkinet. Daarna kon Croizet zich al combinerend met Kostovski doorzetten in de zestien. De doelpuntenmaker probeerde over Henkinet te spelen maar trof de lat.  

Meteen na de rust was er een hoekschop met Schrijvers achter de bal. De Genk-huurling zocht en vond het hoofd van Gano die zijn negende van het seizoen binnenkopte: 1-1! OHL kwam toch snel weer op voorsprong na een koelbloedige afwerking van Trossard. Hij werd knap vrijgespeeld door Bostock, kapte de doelman uit en legde de bal rustig in doel binnen. Het was duidelijk dat OHL niet dezelfde fout wou maken als in de eerste helft. De ploeg van Emilio Ferrera drukte meteen door op zoek naar het verlossende doelpunt. Toch gaven ze het opnieuw uit handen. Schrijvers liep zich goed vrij bij een hoekschop en knalde de bal recht in de bovenhoek: 2-2! Ook Leuven moest de wedstrijd met tien uitspelen na een tweede gele kaart voor Flavien Le Postollec. In het laatste kwartier zagen we de dwarsligger zijn naam alle eer aandoen. Kim Ojo haalde hard uit maar zijn schot spatte uiteen op de lat. 

1017 keer bekeken