Westerlo pakt puntje in Kortrijk

Westerlo is erin geslaagd een puntje uit Kortrijk mee te graaien. De Kemphanen speelden 1-1 gelijk in het Guldensporenstadion, maar blijven in de stand wel laatste. 

De Kortrijkzanen domineerden de eerste helft en creëerden de meeste kansen. Een plaatsbal van D'Haene leek na een kwartier in doel te vallen, maar Van Langendonck kon de bal nog net van onder zijn lat in hoekschop tikken. Ook Olaitan waagde zijn poging: hij dribbelde zich voorbij twee verdedigers van Westerlo en trapte hard voorlangs. Een schot van Papazoglou was dan weer te zacht en makkelijk op de rapen voor Van Langendonck. Aan de overkant trapten de Kempenaars slechts één keer tussen de palen, maar Keet had geen moeite met de omhaal van Gounongbe. Een doelpuntloos gelijkspel was de logische ruststand. 

In de tweede helft werd Kortrijk gevaarlijker en solliciteerde het nadrukkelijk naar een doelpunt. De Smet zette zich door op links, maar trapte oog in oog met Keet naast. Vlak voor het uur zag de thuisploeg zijn inzet dan toch bekroond. Rolland krulde een weggekopte hoekschop knap in de kortste hoek: 1-0. Een kwartier voor tijd kwam Westerlo ietwat tegen de gang van het spel in langszij. Een geblokt schot van Lecomte maakte een vreemde curve en belandde tot bij Gounongbe, die de gelijkmaker voorbij Keet knikte: 1-1. Westerlo wilde meer en had ook een zege nodig om weg te raken van de laatste plaats, maar het maakte in het slotkwartier geen aanspraak meer op een overwinning. 

Daardoor blijft het dus laatste, met evenveel punten als Moeskroen-Péruwelz. Het heeft nog vijf wedstrijden om dat ene punt meer te pakken dan de Henegouwers. Kortrijk blijft tiende. 

 

1167 keer bekeken