Genk wint met het kleinste verschil

Bekijk de samenvatting vanaf 1'45".

Racing Genk heeft Moeskroen verslagen met 0-1. Na een slaapverwekkende eerste helft zorgde Thomas Buffel voor de verlossing bij Peter Maes en co. Moeskroen eindigde de wedstrijd met negen spelers, na een rode kaart voor Elimane Coulibaly en Fejsal Mulic.

De eerste helft had weinig te bieden. De wedstrijd zat muurvast en geen van beide ploegen kon het spel naar zijn hand zetten. Vlak voor de rust kreeg Genk dan toch een goede kans. Nikolaos Karelis omspeelde de slecht uitgekomen Vagner, maar trapte de bal vanuit een scherpe hoek in het zijnet.

In de tweede helft was er toch wat meer te zien. Een vrije trap van Kebano werd knap gered door Vagner. Kort nadien ging Elimane Coulibaly neer in de zestien, maar het werd beoordeeld als een schwalbe. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart en mocht in zijn debuut voor Moeskroen na 52 minuten gaan douchen.

Op het uur sneed Leon Bailey naar binnen, maar gleed uit bij zijn trapbeweging. De bal kwam in een kluts bij Buffel terecht en die maakte het af: 0-1. Na 75 minuten spelen volgde een tweede rode kaart voor Moeskroen. De net ingevallen Mulic deelde een elleboogstoot uit en kreeg rood.

Moeskroen probeerde wel druk uit te oefenen, maar kwam niet meer tot scoren. Genk neemt zo de drie punten mee naar de Cristal Arena en staat voorlopig vijfde. Moeskroen blijft voorlaatste.

 

1452 keer bekeken