KVM pakt thuis een punt tegen RSCA

Bekijk de samenvatting vanaf 1'37".

KV Mechelen en Anderlecht hebben de punten gedeeld in de openingswedstrijd van speeldag 25 in de Jupiler Pro League. Het werd 2-2 Achter de Kazerne. Malinwa blijft elfde in de stand, RSCA mist de kans om voorlopig over Club Brugge te springen naar de tweede plaats in het klassement. 

De spelers van Anderlecht werden deze week nog eens op scherp gezet door voorzitter Roger Vanden Stock, maar paars-wit moest het begin van deze match aan KV Mechelen laten. De thuisploeg kwam al na elf minuten op voorsprong via een assist van Tim Matthys en een goal van Mats Rits.

De bezoekers konden zeven minuten later de bordjes weer gelijk hangen. Een lage voorzet van Praet bereikte de vrijstaande Acheampong en de Ghanees tikte de 1-1 voorbij Jean-François Gillet. Meteen ook zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Anderlecht nam de wedstrijd nadien in handen. Een geprikkelde Dennis Praet en Djuricic kregen beide nog een goede kans, maar RSCA kon zijn overwicht niet omzetten in een voorsprong.

Na een flauw begin van de tweede helft kwam Anderlecht in de 70ste minuut dan toch op voorsprong. Acheampong maakte na een mooie combinatie met Djuricic zijn tweede goal van de avond. Lang kon Anderlecht niet genieten van die voorsprong, want nog geen drie minuten later trapte Nicolas Verdier de 2-2 tegen de netten. Die twee doelpunten brachten meteen weer schwung in de wedstrijd. Beide ploegen gingen nog vol voor de overwinning, maar scoren lukte niet meer.  

 

5253 keer bekeken