HVH schiet met scherp naar Club

Twee dagen voor een nieuw duel tussen Club Brugge en AA Gent schiet de trainer van de Buffalo’s met scherp naar blauw-zwart. Op zijn wekelijks perspraatje haalde Hein Vanhaezebrouck uit naar het spel van Club en ook naar de manier waarop AA Gent woensdag werd behandeld in Brugge.

“Er is niets veranderd. Ze spelen nog altijd op dezelfde manier, met Izquierdo als linksback en Refaelov bij momenten als rechtsback”, zegt Vanhaezebrouck over het defensieve spel van Club Brugge. “Dat is identiek hetzelfde als in de heenmatch en in de competitie. Zelfs thuis hé. Je zou denken als ze bij ons komen, oké, maar ze doen het zelfs thuis.”

De trainer van AA Gent legt ook druk bij de scheidsrechter. “Als zij (de spelers van Club Brugge) vallen, of zich laten vallen, dan schreeuwt men moord en brand. Als wij vallen, is het duiken. Bij een overtreding vliegen alle spelers van Brugge, met de kapitein op kop, naar de scheidsrechter. Om er meer uit te halen, om een extra kaart te vragen. Als zij een fout maken, vliegen zij altijd naar de scheidsrechter om te zeggen dat het niet kan en dat het niet waar is. Dat zie je van mijn mannen niet, die doen dat niet. Daar zit dat ingebakken.”

“Moesten helemaal alleen door achterbuurten stadion”

Hein Vanhaezebrouck is ook niet te spreken over de manier waarop AA Gent woensdag werd behandeld in Brugge, voor en na de terugwedstrijd in de halve finales van de Beker van België. “Ze hebben gewonnen dus het is feest in Brugge. We hebben dat ook gezien bij de terugkeer, toen we heel onbegeleid het stadion moesten verlaten. Gestoord door supporters die de bus ophielden. Er was totaal geen begeleiding bij, geen stewards, niemand. We moesten helemaal alleen door de achterbuurten van het stadion, waar er bijna geen doorkomen aan was.”

“Bij de heenreis hebben we al veertig minuten moeten rijden van Oostkamp naar het stadion, waar we anders tien minuten over doen”, gaat Vanhaezebrouck verder. “We werden niet op de hoogte gebracht van het feit dat er een omleiding was. Dus we zijn twintig minuten later dan normaal aangekomen aan het stadion. We hebben daar geen drama van gemaakt, maar dat voorval van voor de match en dat van na de match, dat was wel wat van het goede te veel. Alleen al van standing naar uw club toe, is dat niet echt positieve reclame.”