Manager VDB: "We begrijpen RSCA niet"

Na het sluiten van de transfermarkt ligt Anthony Vanden Borre nog steeds onder contract bij RSC Anderlecht. De club legt de verantwoordelijkheid voor het mislopen van een transfer bij de entourage van de speler. “Niet waar”, zegt zijn manager Fouad Ben Kouider in de Franstalige krant La Dernière Heure. “Vanaf de eerste week had ik al een club gevonden voor Anthony.”

“Ik heb begin december vorig jaar een gesprek gehad met Van Holsbeeck”, begint Ben Kouider. “Ik wilde de eisen kennen die Anderlecht zou opleggen bij een eventuele transfer. Hij beloofde om Anthony gratis te laten vertrekken op voorwaarde dat er bij een doorverkoop 20 à 25% naar Anderlecht ging.”

Turkse interesse
Volgens de manager duurde het niet lang vooraleer een club concrete interesse toonde. “In de eerste week ben ik met een vertegenwoordiger van het Turkse Kasimpasa komen aankloppen. Plots veranderde Van Holsbeeck zijn discours en eiste toch een transfersom. Gezien de sportieve situatie was dat moeilijk, maar ik overtuigde Kasimpasa toch om een bedrag op tafel te leggen. Van Holsbeeck eiste 1 miljoen euro, wat natuurlijk te veel was. Na een mislukte poging om hem uit te lenen, sprong de deal af.”

Ben Kouider bleef niet bij de pakken zitten en keerde terug met een nieuwe oplossing. “Ofwel zochten we naar een nieuwe club, ofwel namen ze hem opnieuw op in de A-kern. Ik heb aan Anthony voorgesteld om zijn excuses aan te bieden en Van Holsbeeck ging akkoord. Hij heeft alles gedaan om een club te vinden, zonder resultaat. Bij het sluiten van de transfermarkt verwachtte ik dat Anthony opnieuw deel zou uitmaken van de kern zoals afgesproken, maar zo liep het alweer niet. Van Holsbeeck meldde dat Vanden Borre niet mocht terugkeren. We begrijpen RSCA echt niet.”

Enkel financiële aspect
Wat nu? De enige oplossing die de manager van paars-wit ziet, is een transfer naar Rusland aangezien de markt daar nog open is tot 28 februari. “Anthony zal enkel de topploegen in Rusland aanvaarden”, countert Ben Kouider. “We zochten naar een sportief project dat VDB naar het EK kon loodsen, maar dat gaat nu niet meer. Hij zal enkel naar het financiële aspect kijken. Ofwel gaat Vanden Borre naar een ploeg waar hij meer kan verdienen dan het miljoen dat hij nu verdient, ofwel blijft hij hier zijn geld opstrijken.”

Vanden Borre werd door Anderlecht geschorst nadat hij in augustus vorig jaar over de schreef ging in een interview met de Franstalige pers. Hij haalde zwaar uit naar trainer Besnik Hasi en zei dat de kleedkamer vol 'janetten' zit. Sindsdien maakt Vanden Borre deel uit van de B-kern.

1306 keer gelezen