Liverpoolfans lopen hun stadion uit

Supportersclubs van het Engelse Liverpool roepen de fans op om zaterdag tijdens de 77e minuut van de thuiswedstrijd tegen Sunderland het stadion uit te lopen. De reden hiervoor is de verhoging van de ticketprijzen voor volgend seizoen. Voor een plaats in de vernieuwde hoofdtribune zal je voortaan 77 pond, zo’n 100 euro, moeten betalen.

Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de club dat er een initiatief als dit wordt ondernomen. De ploeg van Rode Duivels Simon Mignolet, Christian Benteke en Divock Origi maakte begin deze week de nieuwe prijzen bekend. Vroeger betaalde je voor dezelfde plaatsen 59 pond (76 euro), nu is dat 77 pond (100 euro). Vandaar dat de geplande protestactie ook doorgaat in de 77e minuut.

“Het is een schande. De club buit de supporters uit”, reageert Spion Kop 1906, de fanclub die het initiatief bedacht. “Daarom hebben we besloten om een actie als deze te organiseren. Er zijn in het verleden al tal van protestacties geweest maar nog nooit liepen we massaal uit het stadion.”

Ian Ayre, de CEO van de club, had de ontevredenheid vooraf wel voorspeld. “ Toen we besloten om de prijzen te verhogen wisten we vooraf dat niet iedereen daarmee tevreden ging zijn. Maar we hebben niet enkel prijsverhogingen doorgevoerd. We hebben bijvoorbeeld de ticketprijzen voor supporters die in de buurt van het stadion wonen sterk verlaagd."  

229 keer gelezen