Hasi: "De wil om iets te tonen zal er zijn"

Anderlecht-trainer Besnik Hasi is volledig gefocust op de wedstrijd tegen KV Mechelen en wil de woelige tijden van de afgelopen weken achter zich laten. De boodschap die voorzitter Vanden Stock verkondigde in de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad, viel niet in dovemans oren. “De voorzitter bedoelde dat hij een reactie wil zien in de mentaliteit, in de wil om iets te tonen en die zal er wel zijn”, zegt Hasi.

Op de persconferentie voor de wedstrijd op KV Mechelen liet Hasi verstaan dat hij een duidelijke reactie wil zien van zijn spelers. Dat de automatismen niet direct te zien zullen zijn valt te verstaan, maar de wil moet er zijn. “De nieuwe jongens hebben stuk voor stuk de kwaliteiten om iets te tonen zoals Djuricic vorige week deed op Sint-Truiden in het eerste half uur. Het is nu aan ons om zich te bewijzen.”

Wanneer voorzitter Vanden Stock ingrijpt, dan is het alle hens aan dek bij paars-wit. Vorige week nog sprak hij de spelersgroep toe en ook deze week zet hij de groep op scherp. “Al wie niet mee wilt met Anderlecht pak ik bij zijn gilet, plak ik tegen de muur en dan weet ik niet wat er gaat gebeuren”, zegt een strijdvaardige voorzitter.

Over de gevoerde transferpolitiek is Vanden Stock tevreden en ook de positie van Hasi staat niet ter discussie. “Met Djuricic, Badji en Büttner voegden we meer body en ervaring toe aan de ploeg. Misschien was er de voorbije maanden te weinig kwaliteit. We trekken Besnik Hasi niet in twijfel. Hij blijft en zal het seizoen hier uitdoen. Met de inspanningen die deze winter zijn gedaan, moet de ploeg nu wel gaan renderen. Anderlecht moet kampioen worden. Thuis moeten we alles winnen en vrijdag op KV Mechelen willen we al een evolutie zien.”