Ook Sven Kums verlengt bij AA Gent

AA Gent-aanvoerder en Gouden Schoen Sven Kums heeft zijn contract bij de Buffalo’s verlengd tot 2019. Dat maakte de speler samen met een fiere voorzitter en trainer bekend op een persconferentie.

Het vorige contract van Kums verliep op het einde van het seizoen 2017-2018, maar door zijn sterke prestaties en het winnen van de Gouden Schoen wordt dat nu dus met een jaar verlengd. De 27-jarige middenvelder streek in de zomer van 2014 neer in de Arteveldestad waar hij al snel tot kapitein werd gepromoveerd. Vorig seizoen loodste Kums AA Gent naar een eerste landstitel in de clubgeschiedenis en ook dit seizoen is hij een van de sterke mannen van het team.

“Nog beetje hoop op Depoitre”

Sven Kums is de vijfde sterkhouder die kiest voor een langer verblijf in de Ghelamco Arena. Eerder verlengden ook Matz Sels, Nana Asare, Moses Simon en Danijel Milicevic hun contract. Laurent Depoitre wil voorlopig nog niet bijtekenen. Toch heeft voorzitter Ivan De Witte nog een sprankeltje hoop dat ook hij langer in Gent zal blijven. “In het Frans zegt men ‘Il faut donner le temps au temp’, soms moet je tijd geven aan de tijd. We zien wel wat er zal gebeuren.”

684 keer bekeken