Valdes: "Niet getwijfeld over Standard"

Victor Valdes is donderdagmiddag officieel voorgesteld bij Standard. De Spanjaard, tussen 2002 en 2014 nog tussen de palen bij FC Barcelona, twijfelde naar eigen zeggen niet toen Standard kwam aankloppen. “Toen ik de kans kreeg voor Standard te spelen, heb ik niet getwijfeld.”

Standard pakte anderhalve week geleden uit met de transfer van Barça-icoon Victor Valdes. De Rouches huren hem voor de rest van het seizoen van Manchester United. “Er lagen weinig andere aanbiedingen op tafel en ik kende de Belgische competitie wel een beetje. Hier is veel talent, er lopen veel jongens met techniek rond. Intussen heb ik twee wedstrijden gespeeld en ik ben tevreden. Het is heel belangrijk dat ik opnieuw competitieritme opdoe.”

"Ik wilde opnieuw voetballer zijn"

Valdes kondigde begin 2014 zijn afscheid aan bij FC Barcelona, maar raakte er eind maart 2014 zwaar geblesseerd aan de knie. Een jaar geleden ving Manchester United de doelman op, maar daar kreeg hij amper speelminuten. “Ik had twee opties: bij United blijven zonder te spelen of naar hier komen en zoveel mogelijk plezier proberen te beleven op het terrein”, legt Valdes uit. “Voor mij is Standard geen kleine club. Al mijn vrienden waren blij met mijn keuze. Ik wilde opnieuw een voetballer zijn. Dit is weer een nieuwe stap. Ik wil spelen en prijzen winnen. Aan stoppen zal ik pas denken rond mijn veertigste.”

En prijzen pakken kan de 34-jarige Valdes: hij won met Barcelona onder andere zes keer de Spaanse titel, drie keer de Champions League en twee keer het WK voor clubs. Met Standard speelt hij in maart de finale van de Beker van België tegen Club Brugge. “Wij hebben met Standard twee doelen: de beker en de competitie. Ik hoop dat we de Cup winnen en dat we mogen deelnemen aan de play-offs, ook al wordt het lastig.”

"Ik geloof niet in sterren"

Valdes speelde in Barcelona samen met stervoetballers als Lionel Messi en Ronaldinho, maar voelt zich na al die jaren bij Barça geen vedette. “Ik geloof niet in sterren. Ik heb met de beste spelers ter wereld gespeeld en zij hebben me geleerd dat werken het allerbelangrijkste is.”

412 keer gelezen