Engels: "Gent is Barcelona niet"

Opluchting bij Club Brugge na de kwalificatie voor de bekerfinale en het eindelijk eens kunnen winnen van het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. “Met alle respect, maar Gent is Barcelona niet, zoals iedereen probeert te laten uitschijnen”, reageerde verdediger Björn Engels na de wedstrijd.

Club verloor in de voorbije zeven duels met Gent vijf keer en speelde twee keer gelijk. In de terugwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup zette blauw-zwart de Buffalo’s met 1-0 opzij. “Het was meer dan een kwalificatiewedstrijd voor de finale”, vertelde Lior Refaelov. “We hebben dit seizoen nog geen topper kunnen winnen. Het was voor ons dus heel belangrijk om een signaal te geven.”

Ook trainer Michel Preud’homme was erg tevreden over de prestaties van zijn spelers en hij benadrukt dat zijn team zich kwalificeerde op basis van de heen- én terugwedstrijd. “Om een kwalificatie af te dwingen tegen Gent is het belangrijk om twee volledige wedstrijden te spelen. Ik vergeet de heenwedstrijd niet toen we met tien moesten voetballen. Alle opofferingen die de ploeg heeft gedaan als het moeilijk was en nog geprobeerd heeft om uit te komen. Die 2-1 was heel belangrijk. Vandaag vind ik ons qua collectiviteit, druk zetten, afzien als het moest, een van onze sterkste wedstrijden spelen.”