Club Brugge opnieuw naar bekerfinale

Club Brugge heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Beker van België. Club won de terugwedstrijd van de halve finales met 1-0 van AA Gent en zette zo de 2-1-nederlaag uit de heenmatch recht. In de finale neemt blauw-zwart het op tegen Standard. 

In een kolkend Jan Breydelstadion begon Club Brugge fel aan de wedstrijd. Dat resulteerde al meteen in een goede kans voor Hans Vanaken, maar Matz Sels redde die poging met zijn knieën. De bezoekers herstelden daarna het evenwicht en eisten de bal op, maar dat leidde amper tot doelkansen.

Na 22 minuten ging Nielsen onder een inworp van Meunier door. De bal kwam via Vanaken en Refaelov tot bij Diaby en de spits tikte de 1-0 voorbij Sels in doel. Club Brugge was zo virtueel geplaatst voor de finale van de Beker van België en de match werd alleen maar intenser.

Gent moest op zoek naar een doelpunt en behield ook het balbezit in het begin van de tweede helft. Maar de Buffalo’s bleven het moeilijk hebben met gaten te vinden in de Brugse verdediging en ze maakten zelf defensieve foutjes waardoor Club meer vertrouwen kreeg.

De tijd tikte alsmaar weg in het voordeel van Club Brugge. In een spannende slotfase kregen beide teams nog een paar kansen, maar goals vielen er niet meer. Het Club Brugge van Michel Preud’homme wint zo voor het eerst van het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. Voor blauw-zwart hangt er aan die overwinning ook een ticket voor een tweede bekerfinale op rij aan vast. 

 

3468 keer gelezen