Ferguson en Rusland steunen Infantino

De Zwitser Gianni Infantino krijgt in zijn race naar het FIFA-voorzitterschap de steun van Sir Alex Ferguson en Rusland. Dat maakten beide partijen woensdag bekend. Eerder bevestigden de Franse voetbalbond en Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie al dat ze eind februari op Infantino zullen stemmen. 

Ferguson, de voormalige succestrainer van Manchester United, vindt Infantino iemand die goed kan organiseren en het spel kent. “In mijn rol als ambassadeur van de UEFA heb ik Gianni de voorbije jaren heel goed leren kennen. Alle hulp die hij me heeft geboden, is zonder twijfel heel erg waardevol geweest. Ik vind hem heel professioneel en gedisciplineerd. Hij kan goed organiseren en kent het spel. Ik wens hem alle succes toe in zijn strijd om het FIFA-voorzitterschap.”

Infantino, de huidige secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA krijgt ook de steun van Rusland. De Zwitser zat woensdag samen met de Russische minister van Sport Vitaly Mutko en die laatste bevestigde daarna dat zijn land achter de kandidatuur van Infantino staat.

Op 26 februari kiezen de 209 federaties die bij de FIFA zijn aangesloten een opvolger voor de geschorste Sepp Blatter. Gianni Infantino neemt het in die voorzittersverkiezingen op tegen sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa van Bahrein, de Fransman Jérôme Champagne, de Jordaanse prins Ali Bin Al Husein en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.

118 keer gelezen