Antwerpfan ziekenhuis in gemept

Dit weekend werd het Antwerps voetbal opgeschrikt door een extreem geval van supportersgeweld. Aanhangers van voetbalclub Beerschot-Wilrijk sloegen een voorbijfietsende Antwerp-supporter het ziekenhuis in na een verloren derby.

De wedstrijd tussen stadsgenoten Berchem Sport en Beerschot-Wilrijk in derde klasse eindigde op 2-0 voor Berchem Sport. Dat sommige Beerschotsupporters het daar moeilijk mee hadden is zacht uitgedrukt. Ze koelden hun woede op een voorbijfietsende supporter van eeuwige concurrent Antwerp, die nu met een gebroken pols en gebroken ruggenwervel in het ziekenhuis ligt.

Paul De Herdt was op weg naar de frituur in een rood-witte Antwerp-sjaal toen de Beerschotsupporters hem in het vizier kregen. “Ze begonnen met vuurwerk te schieten en duwden me van de trap aan Berchem Station,” zei hij aan regionale zender ATV, “Ik was gewoon op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.” De Herdt is zeker een half jaar werkonbekwaam.

Race tegen de klok

De politie is nu op zoek naar de daders, maar het wordt een race tegen de klok. De harde supporterskern van Antwerp maakt ook jacht op de daders en uit sterke taal op sociale media: “Als we hen in handen krijgen, maken we hen kapot.”

Ook de supportersclub van Beerschot is op zoek naar de daders. Ze zijn niet opgezet met het blinde geweld van hun supporters, die de anderen in een slecht daglicht stellen.