Standard als eerste naar bekerfinale

Fans van Standard mogen hun tickets voor de finale van de Beker van België (19 maart) bestellen. De Luikenaars verdedigden met succes hun voorsprong uit de heenwedstrijd (2-0). KRC Genk kwam in de terugmatch niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Limburgers wekten in de openingsminuten niet de indruk een 2-0 achterstand te moeten ophalen. Standard probeerde te voetballen, groef zich niet in en creëerde zelfs de eerste kansjes. Enoh zag zijn schot door Wouters geblokt en Kosanovic trapte van aan de rand van de zestien over. Na twintig minuten stuurde Pozuelo van op de eigen helft Karelis doorheen de Luikse defensie. De Griek trof eerst nog de paal, maar trapte de rebound wel binnen: 1-0. Standard liet zich niet opjagen en stelde zelfs snel gelijk. Trebel – die ook al in de heenwedstrijd scoorde – lepelde de bal schitterend in de verste hoek: 1-1, al stond Bizot wel erg slecht opgesteld. De doelman hield Standard even later wel van een voorsprong. Santini troefde Hamalainen eenvoudig af, maar Bizot had een goede reflex op de poging van de Kroaat.

Genk had drie doelpunten nodig in de tweede helft, maar faalde telkens in de zone van de waarheid. Malinovsky kreeg de kans om zijn elftal op weg te zetten naar een stunt, maar trapte de gemeten voorzet van Bailey een meter naast. Net voorbij het uur zetten Karelis zich goed door op links, maar Malinovsky twijfelde te lang op diens voorzet en kwam uiteindelijk niet tot een schot. Bij Standard kreeg Fiore een gele kaart voor het afbreken van een Genkse aanval, waardoor hij de finale geschorst aan zich moet laten voorbijgaan. In de slotfase kreeg de ingevallen Tetteh zelfs nog de kans op de winnende treffer, maar hij struikelde toen hij de bal over Bizot stifte.

Het is al de 16de keer dat Standard de finale zal spelen. Van de voorbije 15 finales kon het de beker slechts 5 keer mee naar Luik nemen. Morgen kent het zijn tegenstander. Om 20u45 verdedigt AA Gent in Jan Breyel een 2-1 voorsprong tegen Club Brugge.

1452 keer gelezen