Büttner: "Kan met mijn vuist op tafel slaan"

Anderlecht stelde vanmiddag twee van zijn winteraanwinsten voor. Het haalde Alexander Büttner (26) en Stéphane Badji (26) naar het Astridpark. 

Badji is een verdedigende middenvelder en komt over van het Turkse Baseksehir. Hij tekende een contract voor 3,5 seizoenen. De Nederlandse linksback Alexander Büttner wordt voor vijf maanden gehuurd van Dinamo Moskou, maar Anderlecht bedong ook een aankoopoptie.

Büttner in Moskou op een zijspoor geraakt, maar is nu zeer tevreden met zijn transfer naar België. “Ik kan eigenlijk niets slechts zeggen over Dinamo Moskou. Ik had het er zeker naar mijn zin, maar er zijn gewoon wat dingen veranderd bij de club. Een aantal spelers die te veel verdienden moesten weg. Ik ben blij dat Anderlecht me de kans geeft om voor deze mooie club te voetballen.”

Ook coach Besnik Hasi was opgetogen met zijn defensie aanwinst. “Hij is zonder twijfel een meerwaarde. Zijn palmares spreekt ook voor zich. Ik hoop dat hij zich zo snel mogelijk kan integreren. Zijn taal zal geen probleem, zijn voetbal sowieso niet. Hij mist wat matchritme, maar we gaan snel aan de bak.”

De Nederlander zal op het veld voor extra karakter moeten zorgen. “Mijn doel is echt om hier kampioen te worden. Je probeert altijd positief te zijn. Ik ben altijd iemand die mensen positief probeert op te vangen, ook als er pakweg een slechte pass wordt gegeven. Maar ik heb een winnaarsmentaliteit en dus kan ik wel eens met de vuist op tafel slaan.”