"Anthony moet zich bewijzen bij de B-kern"

Voor het sluiten van de transfermarkt heeft Anderlecht twee problemen opgelost. Met Alexander Büttner (26) haalde het een broodnodige linksback en met Stéphane Badji (26) versterkte het zijn middenveld. Met het einde van de transferperiode is er ook één probleem gebleven: er is geen club gevonden voor Anthony Vanden Borre.

Op de voorstelling van Büttner en Badji reageerde manager Herman Van Holsbeeck kort op de zaak. "Ik heb spijtig genoeg van niemand een telefoontje gekregen en denk dat Anthony vandaag diep in de put zit. Vanuit een bepaalde omgeving zijn er hem dingen beloofd, maar er is nu dus geen club gevonden. We gaan nu de komende weken kijken hoe het verder moet. Het enige wat hij kan doen is zich terug aanbieden op de training van de B-kern. De transferperiode in Rusland eindigt op 28 februari. Die in Israël eindigt overmorgen."

Vanden Borre moet zich nu herlanceren bij de B-kern van paars-wit. "Het eerste wat hij nu moet doen is de knop omdraaien - want de topclubs die hij wou zijn er niet - en laten zien dat hij vanaf morgen bereid is om te werken in de B-kern. Wanneer hij week na week de beste is in het B-elftal is hij misschien klaar voor een nieuwe kans. Maar daar is wel nog wat werk heb ik begrepen", aldus de manager.