Heitinga stopt met voetballen

John Heitinga hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De voormalige Nederlandse international gaat naar verwachting op korte termijn als trainer aan de slag voor zowel de jeugd, Jong Ajax en de A-selectie. Dat meldt Ajax op zijn website.

De 32-jarige verdediger doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde bij de Amsterdammers in 2001 en stapte na 7 seizoenen in de Arena over naar Atlético Madrid. Na omzwervingen bij Everton (2009-2014), Fullham (2014) en Hertha Berlijn (2014-2015) keerde hij afgelopen zomer naar Ajax terug. Bij zijn terugkeer kwam hij slechts drie keer in actie in een officiële wedstrijd en scoorde daarin één keer. "Mijn ultieme wens was terugkeren in Amsterdam en aan het einde van het seizoen als speler voor de derde keer de kampioensschaal aan de Ajax-fans te kunnen tonen. Toch realiseerde ik me in december, dat het moment om een punt achter mijn actieve loopbaan te zetten steeds dichterbij kwam", verklaart Heitinga. "Het afscheid is iets eerder dan gepland. Maar ik blijf Ajacied en ik kijk uit naar deze nieuwe periode in mijn leven."

De club neemt komende zondag, voorafgaand aan de klassieker Ajax-Feyenoord, afscheid van Heitinga. "Hij is altijd ontzettend populair bij onze fans en als geen ander verdient hij een afscheid in een vol Ajax-stadion", aldus coach Frank De Boer. Heitinga won twee titels en drie bekers in Amsterdam. Daarnaast was hij ook 87 keer Oranje-international en was hij de enige Nederlander ooit die op een EK én een WK rood pakte. Een van die twee rode kaarten kreeg hij tijdens de WK-finale van 2010 tegen Spanje.

146 keer gelezen