Standard-fans vernielen Cristal Arena

KRC Genk heeft maandagnacht ongewenst bezoek gekregen. Inbrekers forceerden een toegang tot de Cristal Arena, zo laat de club weten.

"Er werd een poort opengebroken om toegang te krijgen tot het stadion. Hiernaast zijn er luidsprekers van de Genkse sfeergroep vernield en werden er slogans geschilderd op verschillende muren rond het plein. Er werd ook een vlag geplant op de middenstip", meldt de club. "KRC Genk betreurt deze gebeurtenis, en zorgt ervoor dat alle schade herteld wordt vóór de thuismatch vanavond. De verdere afhandeling van de inbraak gebeurt door de politie", besluit het bericht. KRC Genk ontvangt dinsdagavond Standard in de terugwedstrijd van de halve finales om de Croky Cup. De Limburgers moeten een 2-0 nederlaag ophalen.

Volgens TV Limburg zou het gaan om supporters van Standard. Op de graffiti zijn verwijzingen naar de Luikse club ook duidelijk leesbaar. De Rouches spelen vanavond om 20u45 de terugwedstrijd in de beker tegen KRC Genk. De Luikenaars verdedigen een 2-0 voorsprong. 

2588 keer gelezen