Boussoufa naar AA Gent: "Weer thuis"

De kogel is door de kerk: de voormalige Anderlechtspeler Mbark Boussoufa trekt naar landskampioen AA Gent. Het gonsde al de hele dag van geruchten, maar vanavond is het nieuws dan toch bevestigd. Op de slotdag van de transferperiode heeft hij dus een deal met Gent bereikt. Boussoufa komt van Lokomotiv Moskou, waar hij amper aan spelen kwam. AA Gent huurt hem nu tot het einde van het seizoen. 

AA Gent is geen onbekende club voor de Marokkaan. Hij speelde er van 2004 tot 2006 al, aan het begin van zijn profcarrière. Daarna verkaste hij naar Anderlecht. In die periode krijgt hij ook twee keer de Gouden Schoen. Ook de titel van Profvoetballer van het Jaar mag hij drie keer op zijn conto schrijven.

In 2011 verruilt hij de Brusselse club dan voor Rusland: hij trekt naar Anzji Machatsjkala, een ploeg uit Dagestan, die in die periode furore maakte. Boussoufa werd in zijn periode bij Anzji onder andere getraind door Guus Hiddink. Maar in 2013 begon het bergaf te gaan met de club. Boussoufa bleef wel in Rusland: Lokomotiv Moskou kocht hem voor 14 miljoen euro. Het was op dat moment de duurste transfer uit de geschiedenis van de club.

1294 keer bekeken